Interpretariat pentru conferinţe

Oferim servicii de interpretariat la conferinţe pentru limbile de largă circulaţie internaţională. Pentru a vă putea servi în timp util şi cu maximum de eficienţă vă rugăm să vă faceţi programare în prealabil.

Experiența interpreților noştri asigură intermedierea comunicării în cele mai bune condiţii şi cu cele mai bune rezultate, indiferent de subiectele de discuţie. La interpretarea simultană, cerinţa minimă pentru ca procesul de transmitere simultană a ideilor să se poată desfăşura cu acurateţe este aceea de a utiliza doi interpreţi şi a dispune de un necesar minim de echipamente specifice acestui tip de interpretariat.

Pentru a vă uşura activitatea, vă putem pune noi la dispoziţie toată logistica necesară pentru astfel de evenimente.

Pentru mai multe detalii vezi secţiunea Închiriere echipamente.

Interpretariat simultan

Aceasta este forma de interpretariat cel mai des folosită datorită economiei de timp. Mesajul este transmis aproape în acelaşi timp cu cel al vorbitorului prin intermediul aparaturii tehnice (unde radio sau infraroşii, microfoane, căşti).

Echipele de interpreţi sunt formate din 2 persoane care se schimbă la fiecare 10 minute. Acest lucru este foarte important pentru transmiterea corectă a mesajului dvs.

Interpretariat consecutiv

Interpretul traduce pentru interlocutor sau pentru un grup restrâns de persoane câteva fraze, fiind un intermediar între acesta şi ascultător. Vorbitorul adresează câteva fraze, după care permite interpretului să transmită mesajul dorit. Acest tip de interpretare necesită practic dublarea timpului, deoarece mesajul este transmis de două ori (în limba nativă a vorbitorului şi în limba în care se face traducerea). Cu toate acestea, sunt situaţii în care este de preferat celui simultan.

Whispering/chouchotage

Pentru acest tip de interpretare nu este nevoie de echipamente tehnice. Interpretul redă mesajul în limba solicitată unui singur ascultător, la ureche.

Translaţii

Vă putem pune la dispoziţie interpreţi autorizaţi de Ministerul Justiţiei pentru a vă asista la semnarea de acte în faţa notarului public, a ofiţerului de stare civilă sau a altor autorităţi publice atunci când una din părţi este cetăţean străin.

Pe lângă translațiile efectuate în cadrul birourilor notariale, vă punem la dispoziție și interpreți pentru întâlniri de afaceri, seminarii, evenimente culturale, însoțitori și ghizi în scop turistic.